Burgonyás brokkoli-krémleves recept

Recept elkészítése:

Burgonyás brokkoli-krémleves recept

Hozzávalók:
50 dkg mirelit (vagy friss) brokkoli,
2 dl tejföl,
1 tyúkhúsleves-kocka,
1 evőkanál krumpli pehely,
1 teáskanál vegeta,
1 teáskanál citromlé,
csipetnyi cukor.

Elkészítés:

      A még fagyos brokkolit 1 liternyi, forrásban lévő vízbe tesszük. Ezután belerakjuk a húsleveskockát, beleszórjuk a vegetát, és néhány perc alatt majdnem puhára főzzük. (Ha friss brokkoliból készítjük, a brokkolit jól mossuk meg, szűrőben csöpögtessük le, és a szárát - ha szükséges - vékonyan hántsuk le. Ha a brokkoli már öreg, előfordul, hogy a szárát bőrszerű hártya fedi.) A majdnem puha brokkolit leszűrjük. Felét félretesszük. A másik felét 3 dl levessel a turmixgép poharába tesszük. Hozzáöntjük a tejfölt és a citromlevet, majd a krumpli pelyhet is beleszórjuk. Addig keverjük, amíg sűrű, pépes massza lesz belőle. A brokkoli pépet visszaöntjük a leveses fazékba, és kevergetve felforraljuk. Egy-két percig főzzük, végül a cukorral ízesítjük. A levest csészékbe elosztjuk, és mindegyik adag tetejére teszünk a félretett brokkoliból. Nem csak melegen, hanem hidegen is jó.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: