Brokkolis póréhagyma-saláta recept

Recept elkészítése:

Brokkolis póréhagyma-saláta recept

Hozzávalók:
25 dkg mirelit brokkoli,
2 nagy szál póréhagyma fehér része,
15 dkg párizsi,
25 dkg savanyú káposzta,
2 dl kefir,
3 evőkanál olaj,
ecet és cukor, ízlés szerint,
1/2 mokkáskanál törött fekete bors,
só.

Elkészítés:

      A még fagyos brokkolit forrásban lévő, enyhén sózott vízbe dobom, és az újraforrástól számított 3 percig főzöm, majd leszűröm. (A brokkoli ne főjön puhára, inkább "harapható" legyen.) Félretéve hagyom kihűlni. A hagymát megtisztítom, és a fehér részét nagyon vékony karikákra vágom. Meg is sózom, és néhány percre félreteszem. A párizsi héját lehúzom, és vékony csíkokra aprítom, a savanyú káposztát is felaprózom. Salátástálban 1/2 dl-nyi borecetet elkeverek 1/2 dl vízzel, a kefirrel, ízlés szerint cukorral és az olajjal, majd a borsot is beleszórom. A salátalébe keverem a pórét, a párizsit és a brokkolit, valamint a savanyú káposztát. Az egészet óvatosan átforgatom, majd befedve beteszem a hűtőszekrénybe. Fél napig érlelem, ezután ismét átkeverem.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: