Brokkolis ételvariációk recept

Recept elkészítése:

Brokkolis ételvariációk recept

Elkészítés:

1. Két fej brokkolit megmosunk, kisebb darabokra vágunk (a szárát vagy milyét ujjnyi hasábokra szoktam) és vegetás vízben kb. 5 percig főzünk. Tűzálló tálat kivajazunk (vagy inkább "kimargarinozunk"), és a lecsepegtetett brokkolit rózsáira szedve lerakosgatjuk (alulra a szárakat). 2dl kalóriaszegény tejfölt elkeverünk 1 dl tejjel, 5 dkg reszelt füstölt sajttal, és egy kávéskanál mustárral. Ráöntjük a brokkolira, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal (én fele-fele arányban szoktam füstölt és trappista sajtot, de mindenki olyant rakjon rá, amilyet szeret.) Sütőben közepes lángon megsütjük (amíg piros lesz a sajt). Köretként lehet hozzá párolt rizst és kukoricát adni. Savanyúságot nem igényel, de érdekes kombináció szilva befőttel.
2. Vegetáriánus egytálétel változatban a tál aljára krumpli kerül. Kb. fél kilót meghámozunk, felkarikázunk, a többi ugyanaz. (Ehhez nem kell köret, viszont kicsit tovább tart, mert legalább az elején lassan kell sütni.)
3. Húsos változatban is lehet mindkettőt készíteni, ilyenkor a brokkoli alá néhány vékony szelet pulykamellet vagy csirkemellet javasolnék.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: