Brokkoli sonkával recept

Recept elkészítése:

Brokkoli sonkával recept

Hozzávalók:
1 kg brokkoli (mélyhűtött is lehet),
25-30 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
2 nagy fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
5 dkg vaj,
2 tojás,
2 evőkanál liszt,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
késhegynyi őrölt borókabogyó,
só ízlés szerint.

Elkészítés:

      A brokkolit kuktában puhára pároljuk oly módon, hogy a betét alá öntünk másfél dl vizet, és a brokkolit jól megsózzuk. A kukta jelzésétől számított 5 perc múlva a tűzről levesszük. A megtisztított, kis kockákra vágott vöröshagymát a vajon üvegesre sütjük, hozzáadjuk a csíkokra metélt főtt sonkát, és zsírjára pirítjuk. Ezután liszttel megszórjuk, együtt sütjük néhány percig, majd a brokkoli pároló levével és 1 dl vízzel apránként felöntve, sűrűre főzzük. Ízesítjük a törött borssal, a tört borókával, a sóval, majd jól összeforraljuk és beleöntjük a tejfölt. A tűzről levéve összekeverjük; ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a habosra felvert tojásokat, a hagymás sonkát és a reszelt sajtot. Az így kapott sűrű mártást rákenjük a tűzálló tálba tett brokkolira. A tálat lefedjük, és előmelegített, forró sütőben, erős lángon 20 percig sütjük, majd a tetejét levéve addig pirítjuk, amíg a sajt megolvad rajta.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: