files/images/brassoi/brassoi.jpg
Hozzávalók
60 dkg sertéstarja vagy lapocka,
20 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
só, bors, majoránna,
60 dkg burgonya.
Hány személyre
4
Recept elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, fokhagyma reszelékkel mindkét oldalát bedörzsöljük, és állni hagyjuk, majd csíkokra vágjuk. Eközben a füstölt szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük. A szálasra vágott vöröshagymát a szalonnazsírban üvegesre pirítjuk, rátesszük a csíkokra vágott húst. Bőven meghintjük majoránnával, fekete borssal. Fedő alatt, lassú tűzön csaknem készre pirítjuk. A burgonyát vékony hasábokra vágjuk, összekeverjük a hússal és forró sütőben, ropogós pirosra sütjük. Kovászos uborka illik hozzá. Rendkívül finom.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges