Brassói csirkezúza recept

Brassói csirkezúza recept
Hozzávalók 4 személyre:

5o dkg csirkezúza,
6o dkg főtt burgonya,
0,8 dl olaj,
12 dkg vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1/2 csokor petrezselyem,
törött bors, só.

Elkészítés:

A megtisztított megmosott csirkezúzát sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és karikára vágjuk. Serpenyőben felhevítjük az olajat, az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a zúzát. Sóval, törött borssal, petrezselyemmel izesitjük és 1-2 percig pirítjuk. Ekkor beletesszük a burgonyát és ügyelve arra, hogy ne törjön. pirosra pirítjuk. Savanyúságot kiinalunk mellé.