Brassói aprópecsenye 7. recept

files/images/brassoi/brassoi.jpg
Hozzávalók

300 g sertés szűzérme,
300 g bélszín,
200 g hagyma,
4 gerezd fokhagyma,
100 g füstölt szalonna,
majoránna, só, bors.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A megtisztított húst, 2-3 cm széles 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk. A szalonnát csíkokra vágva kisütjük. A hagymát felkarikázzuk, a fokhagymát felszeleteljük, és a szalonna zsírjában, fedő alatt megpirítjuk. Ekkor rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük. Előbb erős tűzön megpirítjuk, majd lassú tűzön fedő alatt puhára pároljuk. Ha a leve elfőne, kevés vízzel pótoljuk. A végén zsírjára sütjük, és pirított burgonyával tálaljuk.

Receptek kategória: