Borjúérmék bormártásban recept

Recept elkészítése:

 Borjúérmék bormártásban recept

Hozzávalók:
600 g borjúbélszín,
őrölt fehérbors, só,
2 ek liszt,
1 fokhagymagerezd,
70 g vaj,
100 ml fehérbor,
5 ek fehér portói bor,
100 g creme fraiche.

Elkészítés:

      Tisztítsuk meg a húst a hártyáktól, inaktól, mossuk le hideg vízzel törölgessük meg, majd vágjuk 8 egyforma, vastagabb szeletekre. Fűszerezzük sóval, borssal a húst, majd forgassuk lisztbe. Tisztítsuk meg a fokhagymagerezdet. Olvasszunk vajat, tegyük bele a fokhagymát. Süssük az érméket a vajban 3 percig, hogy közepesen átsüljenek. Vegyük ki, fedjük le, és tartsuk melegen. Óvatosan öntsük le a zsírt, vegyük ki a fokhagymát. Öntsük fel fehérborral az odasült pecsenyeszaftot, majd főzzük, amíg a bor legnagyobb része el nem párolog. Keverjük bele a portói bort és a creme fraichet, főzzük sűrűbbre, és ízesítsük sóval, borssal. Tegyük tányérokra az érméket, merjük rá a szószt. Rizzsel kínáljuk.

Elkészítés ideje: 1 óra

Receptek kategória: