Bográcsgulyás recept

Recept elkészítése:

Bográcsgulyás recept

Hozzávalók:
Fél kg lábszár,
5 dkg zsír, vagy olaj,
2 nagy fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2-3 ek házipaprika,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 cseresznyepaprika,
1 kg burgonya,
1 zellerlevél,
1 sárgarépa,
1 zöldség,
köménymag,
só,
csipetke egy tojásból.

Elkészítés:

      A zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd belekeverem a felkockázott húst. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a paprikát és egy kevés vizet, beleteszem a cseresznyepaprikát. Rászórom a köménymagot és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom. Ekkor belekarikázom a sárgarépát, a zöldséget, belekockázom a krumplit, a zöldpaprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát. Felöntöm kb. 2 liternyi vízzel és majdnem puhára párolom. Mikor a krumpli majdnem megpuhult, beleteszem a csipetkét, amellyel még kb. 10 percig főzöm. Puha kenyérrel tálalom.

Receptek kategória: