Bográcsgulyás 1. recept
Hozzávalók:
60 dkg marhalábszár,
3 fej vöröshagyma,
40 dkg burgonya,
1 csapott evőkanál fűszerpaprika,
1 kávéskanál köménymag,
1 paradicsom,
8 dkg zsiradék,
2 gerezd fokhagyma,
1/3 üveg csemege Piros Arany (vagy 1 kis tubus),
2 db zöldpaprika,
csipetke.
Elkészítés:
A húst kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, és alaposan megmossuk. Az előhevített zsiradékban aranysárgára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről levéve meghintjük paprikával. Jól elkeverjük, hozzáadjuk a húst, kevés vízzel felengedjük és visszatesszük a tűzre. Piros Arannyal, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel ízesítjük. Amikor a hús már majdnem puhára párolódott, hozzáadjuk a szintén 1 cm-es darabokra vágott burgonyát, zöldpaprikát, paradicsomot. Csontlével felengedjük, és készre főzzük. Külön főzött csipetkével tálaljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges