Tojáslepény békacombbal recept

Recept elkészítése:

Tojáslepény békacombbal recept

Hozzávalók:
8 tojás,
fél dl tejszín,
10 dkg liszt,
20 dkg békacomb,
olaj,
1 gerezd fokhagyma,
1 csipet bazsalikom,
só.

Elkészítés:

2 dkg lisztet csomómentesre eldolgozunk a tejszínnel, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, habosra keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával és a bazsalikommal vagy mentával ízesítjük. Gondosan megmossuk, szárazra töröljük a békacombokat, beleforgatjuk lisztbe (a fölösleges lisztet lerázzuk), majd a felvert tojásokhoz adjuk. Egy nagyobb serpenyőben olajat forrósítunk, beleöntjük a keveréket és mindkét oldalán (kb. 7-7 perc) megsütjük. A békacomboknak igen gyenge húsa van, óvatosan fordítsuk meg a lepényt, nehogy szétessen. Ha a békacombok egy kicsit nagyobbak (5-6 cm-nél hosszabbak), célszerű előzőleg forró vízben 5 percig előfőzni (sót nem szabad a vízbe tenni!), majd alaposan lecsorgatni és megszárítani, mielőtt a lisztbe forgatnánk. A lepényt azonnal, forrón tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: