Szecsuani békacomb recept

Recept elkészítése:

Szecsuani békacomb recept

Hozzávalók:
10 pár békacomb,
10 dkg bambuszrügy,
2-3 fiatal póré,
1 ek. feketebab,
2 gerezd fokhagyma,
2 szelet gyömbér,
0,5 ek. kukoricaliszt,
6 ek. olaj,
2 ek. sertészsír,
2 ek. fehérbor,
1,5 ek. szójamártás,
6 ek. erőleves,
2 ek. szezámolaj.

Elkészítés:

A babot áztassuk be fél órára. A megmosott húst szárítsuk le! Szeleteljük vékonyra a bambuszrügyet. Vágjuk a pórét 2,5 cm-es darabokra. Törjük össze a gyömbért és a fokhagymát. Forrósítsunk serpenyőben olajat, tegyük bele a húst, erős lángon, kevergetve süssük 3 percig. Vegyük le és tartsuk melegen. Tegyük a serpenyőbe a hagymát, bambuszt, süssük 2 percig. Szedjük ki. Tegyük a serpenyőbe a zsírt, a babot, közepes tűzön süssük 3 percig. Szedjük ki. A fokhagymát, bort, szójamártást, gyömbért tegyük a serpenyőbe, keverjük meg néhányszor, öntsük bele a megpirított anyagokat, és lefedve pároljuk 6-7 percig. Adjuk hozzá a vízben elkevert kukoricalisztet és öntsük rá a szezámolajat. Fél percig süssük kevergetve. Azonnal tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: