Pirított békacomb recept

Recept elkészítése:

Pirított békacomb recept

Hozzávalók:
1 tojásfehérje,
1 teáskanál só,
2 evőkanál kukoricaliszt,
50 dkg békacomb, falatnyi darabokra vágva,
bő olaj a sütéshez,
2 evőkanál olaj,
1 zöldpaprika, apró kockákra vágva,
2 chili-paprika, apróra vágva,
2 evőkanál sóban eltett fekete bab, 10 percre beáztatva, lecsurgatva,
1 evőkanál szójaszósz,
3 evőkanál tyúkleves,
2 teáskanál cukor.

Elkészítés:

Forgassuk a békacombot a tojásfehérje, a kukoricaliszt és egy fél teáskanál só keverékébe. Süssük ki bő olajban, de csak félig. Tegyük ki papírszalvétára. Forrósítsuk meg a két evőkanál olajat egy wokban. Pirítsuk rajta 1 percig a zöldpaprikát, a chili-paprikát és a fekete babot. Adjuk hozzá a békacombot, a szójaszószt, a tyúklevest, a cukrot és a maradék sót. Pirítsuk 2 percig. Forrón tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: