Recept elkészítése:
Békacomb bresse-i módra recept
Hozzávalók:
30 pár békacomb,
2 gerezd fokhagyma,
1 cs. petrezselyem,
1 dl olaj a kisütéshez,
5 dkg vaj,
4 ek. liszt,
2 ek. zsemlemorzsa,
só, bors.
Elkészítés:
A lesózott, borsozott combokat lisztbe forgatjuk. Forró olajban mindkét oldalukat gyorsan ropogósra sütjük. Lecsepegtetjük, melegen tartjuk. Összezúzzuk a fokhagymát, apróra vágjuk a petrezselymet, összekeverjük a zsemlemorzsával. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, pár pillanatra beleforgatjuk a morzsás keveréket, és forrón a combokra öntjük. Forrón kínáljuk.
Ital: száraz fehérbor.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges