Zöldségzöld (Petrezselyem, zeller, kapor, stb.) sóban recept

Zöldségzöld (Petrezselyem, zeller, kapor, stb.) sóban recept

Elkészítés:

      A kaprot, és a petrezselymet szárától megtisztítva daráljuk, a zeller zöldet szárastól. Lemérjük, majd 20 súlyszázalék sóval összekeverjük. Addig álljon a sóban, míg levet nem enged. Ha van robotgéped, darálás előtt mérd le, rakd be a Robiba, öntsd hozzá a sót, és egyből darálhatod. 2-3 decis csavaros üvegekbe töltsd, nyomkodd le, hogy a sós lé feljöjjön a tetejére. Lezárod s akár 2 évig is felhasználható. Fél év alatt kissé bebarnul ugyan, de ettől még a minősége nem változik.
Megjegyzés: A tavasszal eltett kapor őszig, az ősszel eltett több évig is használható.

vissza a főoldalra