Zöldparadicsom-saláta hagymával recept

Recept elkészítése:

Zöldparadicsom-saláta hagymával recept

Hozzávalók:
1 kg paradicsom,
20 dkg hagyma,
2 dkg só,
tartósítószer,
felöntőlé:
1 l vízhez:
3 dl 10 %-os ecet,
4-5 dkg cukor,
1 dkg só.

Elkészítés:

      Ősszel nem minden paradicsom érik be. Úgy hasznosíthatjuk a kiskertünkben termett paradicsomot, hogy salátának tesszük el. Finom és különleges. A megmosott paradicsomot keresztben fél cm-es karikákra vágjuk. Megtisztítjuk és felkarikázzuk a hagymát is. A zöldségeket besózzuk, és 24 órán át, állni hagyjuk. Felöntőlevet készítünk, felforraljuk, majd a hagyma- és paradicsomszeleteket kis részletekben beletesszük. Ha felforr, szűrőkanállal kiszedjük, és üvegekbe rakjuk, tetejére tartósítószert teszünk. Ha a forrázást befejeztük, az ecetes levet az üvegekbe töltjük. Ha szükséges, másnap a levet utántöltjük, majd az üvegeket lezárjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: