Vadkörteszörp recept

Vadkörteszörp recept

Hozzávalók:
4 kg körte,
2 kg cukor,
5 g törött fahéj,
2 db citrom leve,
1 db citrom héja,
5 g szegfűszeg,
3 dl körtelikőr.

Elkészítés:

      A legjobb ízű szörpöt a félig érett vadgyümölcsből nyerhetjük. A megmosott, meghámozott vadkörtét kettévágjuk, és zománcozott edénybe eddig főzzük, míg a gyümölcs teljesen meg nem puhul, szét nem fő. Majd edénnyel együtt közép langyos helyiségbe tesszük. Két-három napig állni hagyjuk. Utána ruhán keresztül lecsurgatjuk a levét, átnyomkodjuk a masszát. Ugyancsak zománcozott edényben egy-két dl víz hozzáadásával felfőzzük a cukrot. A felfőzött cukrot olyan arányban vegyítsük a körteléhez, hogy 1 literhez 8 dl cukorlé jusson. Az összevegyített levet ismét feltesszük forrni, belerakva a fahéjat, citromhéjat, szegfűszeget, 3 dl körtelikőrt, hozzáöntve a 2 db citrom levét. Mintegy félórás forralás után szűrőruhán ismét átszűrjük, és üvegekbe palackozzuk. Erősem ledugaszolva sötét helyen sokáig tárolható.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók