Szőlőlekvár 1. recept

Szőlőlekvár 1. recept

Hozzávalók:
2 kg jó érett fekete szőlő,
60 dkg cukor,
1 kis darab fahéj,
1 citrom reszelt héja.

Elkészítés:

      A szőlőszemeket leszedegetve megmosom és lecsöpögtetem. Úgy rakom befőző lábosba, hogy egy réteg szőlőszemre egy réteg cukrot szórok, majd addig rétegezem, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Közédugom a fahéjat és beleszórom a citromhéjat is. Fedetlenül, kis lángon lassan főzöm. A tetejére feljövő habot és a szőlőmagokat állandóan leszedegetem, majd ha az összes szőlőszem héja felpattant, és már nem jön fel mag a tetejére, akkor lezárom alatta a lángot. Még melegen kiforrázott üvegekbe töltöm, de csak akkor kötöm le, ha a teteje megbőrösödött, illetve, ha teljesen kihűlt.

vissza a főoldalra

Ha nem akarod megnézni a világ legjobb illatgyertyáit, akkor ne kattints a képre!