Szilvabefőtt 2. recept

Recept elkészítése:

Szilvabefőtt 2. recept

Hozzávalók:
szilva,
a víz literjéhez 30 dkg cukor,
szegfűszeg, fahéj, tartósítószer.

Elkészítés:

      A szilvát megmossuk, szárától megtisztítjuk, üvegekbe rakjuk, és az üvegeket feltöltjük vízzel. A vizet leöntjük és megmérjük. Literenként 30 dkg cukorral és a fűszerekkel szirupot főzünk. A szilvát a szirupban 2-3 percig főzzük.(Ha tovább főzzük, akkor kirepedezik!) Azonnal üvegekbe rakjuk, a szirupot újra felfőzzük, és a szilvára merjük. A szokott módon lezárjuk az üvegeket, majd száraz dunsztba tesszük. Ez az eltevési mód a ringlóhoz is jó.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: