Szegfűkörte cukorban recept

Szegfűkörte cukorban recept

Hozzávalók:
apró, félérett szegfűkörte tetszés szerinti mennyiségben,
kilogrammonként:
2 db bő levű citrom,
25 dkg kristálycukor,
fél rúd vanília,
4 szem szegfűszeg.

Elkészítés:

      A kis körtéket alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, meghámozzuk, és szárukat is levágjuk. Azonnal citromos vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg. Lemérünk annyi vizet, amennyi a körtéket ellepi. A körte súlyához mért cukorral, valamint a fűszerekkel szirupot készítünk, és felforraljuk. Habját folyamatosan leszedegetjük. A körtéket beletesszük, majd amikor a gyümölcs üvegessé vált, szűrőkanállal kiszedjük, és lecsöpögtetjük. Tiszta, kiforrázott üvegekbe rakjuk. A szirupot átszűrjük, újra felforraljuk, és besűrítve ráöntjük a gyümölcsre. Azon forrón lekötjük, majd gőzölőfazékba rakjuk. A víz forrásától számított 15 percig gőzöljük, és a fazékban hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés: Gyümölcssalátába való finomság, de magában is fogyasztható. Leve citromlével összekeverve remek üdítőital. A körteszeleteket díszítésre is használhatjuk.

vissza a főoldalra