Ribizlibor 5. recept

Ribizlibor 5. recept

Hozzávalók:
tetszés szerinti mennyiségű ribizli,
másfél liter léhez számolunk 4,5 l vizet, és 1,5 kg cukrot.

Elkészítés:

      A ribizli szárát leszedjük, mosatlanul 24 órát hűvös helyen állni hagyjuk. Sűrű vásznon átpréseljük. Hozzáadjuk a vizet a cukorhoz, addig keverjük, amíg fel nem olvad, majd a ribizli levét is hozzáöntjük. Nagy üvegbe öntjük, kevés levet kihagyunk az utántöltéshez. Szellőző darabbal lekötjük. Ha habozni kezd, azt mindig leszedjük és utántöltjük. Ha megszűnt a habzás, üvegekbe töltjük, ledugaszoljuk, fektetve tároljuk.

vissza a főoldalra

Ha nem akarod megnézni a világ legjobb illatgyertyáit, akkor ne kattints a képre!