Ribizli szörp 4. recept

Ribizli szörp 4. recept

Elkészítés:

      A szörpnek szánt, tetszés szerinti mennyiségben, piros és fehér (vagy csak fekete) ribiszkét szárastól tegyük langyos vízbe, és fél óráig áztassuk. Ezután váltott vízben többször mossuk át, és csöpögtessük le. Villával húzzuk le a szemeket a szárról, és turmixgépben apránként zúzzuk össze. A zúzalékot öntsük egy nagyobb porcelán- vagy műanyagtálba, és lefedve pár órán át, hagyjuk állni a hűtőszekrényben. Ezután egy szitán csurgassuk le a levét. Ha a lé zavaros, akkor gézen vagy tüllön még egyszer szűrjük át.
A gyümölcsléhez adjunk literenként 1 kg kristálycukrot, 5 dl vizet, 1 kk. nátrium-benzoikumot, és kevergessük addig, amíg a cukor a lében teljesen feloldódik. Egy napig tartsuk hűvös helyen, lefedve. Közben többször keverjük meg. Másnap még egyszer keverjük fel, majd töltsük hosszúnyakú szörpösüvegekbe.
Ledugaszolva, hűvös helyen tároljuk.
A szörp krémekbe, habokba, üdítő- és turmixitalokba tehető, de gyümölcsleves és - mártás alapja is lehet. Fogyókúrázók, cukorbetegek ne fogyasszák!

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk