Nyers paradicsom egészben recept

Nyers paradicsom egészben recept

Hozzávalók:
jó kemény, de érett paradicsom, tetszés szerinti mennyiségben, száraz fehérbor és borecet fele-fele arányban, só és őrölt fekete bors, ízlés szerint, literenként: 1 késhegynyi nátrium-benzoikum.

Elkészítés:

      Először elkészítjük a paradicsom levét. Ennek mennyiségét úgy mérjük ki, hogy a megmosott paradicsomokat üvegbe töltjük, majd annyi vizet öntünk rá, amennyi jól ellepi. A vizet lemérjük, ennyi a szükséges folyadék, amelyet fele ecet, fele bor arányban készítünk el. Annyi sót és őrölt borsot szórunk bele, hogy megízlelve jó fűszeresnek érezzük. A tartósítót is belekeverjük. Ráöntjük a levet, és azonnal légmentesen lekötjük. Megjegyzés: Hűvös, szellős helyen kell tárolni. Ha kibontjuk az üveget, csak hűtőszekrényben tárolható! A paradicsomokat felhasználás előtt kis ideig tiszta vízben áztatjuk, majd letörölgetjük. Szendvicseket vagy salátát is díszíthetünk vele, pontosan olyan, mint a friss.

vissza a főoldalra