Narancslikőr 3. recept

Narancslikőr 3. recept

Hozzávalók:
0,75 l gin,
5 kanál kristálycukor,
5 szem borókabogyó,
2 szem csillagánizs,
1 kis darab szárított gyömbér,
1 darab citrom és 2 darab narancs héja.

Elkészítés:

      A narancsok és a citrom héját éles késsel spirál alakban letekerjük. Ügyeljünk rá, hogy a fehér héjból csak kevés maradjon a tekervényen, és igyekezzünk minél hosszabb csíkokat egészben hagyni. Az italt beletöltjük az üvegbe, hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket, és beletekerjük a gyümölcsök héját. Világos helyen érleljük legalább két hétig. Ez után korlátlan ideig fogyasztható önmagában is jégkockával - vigyázat, meglehetősen erős ital! - vagy koktélként narancslével.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk