Málnaszörp hidegen recept

Málnaszörp hidegen recept

Hozzávalók:
2 kg málna,
2,5 l víz,
2 kg cukor,
fél kávéskanál tartósítószer,
1 kávéskanál citromsav vagy borkősav.

Elkészítés:

      A tisztított, megmosott málnát összezúzzuk és uborkásüvegbe tesszük. A vizelet felforraljuk, belekeverjük a tartósítót és a citromsavat, lehűtjük és a málnára öntjük. 24 órát állni hagyjuk, majd rika szövésű vászonruhán leszűrjük és átpréseljük. Hozzákeverjük a cukrot és ismét állni hagyjuk 24 órát, közben gyakran kevergetjük, hogy a cukor feloldódjon benne. Hidegen palackozzuk. Ugyanígy készíthetünk eper-, ribizli- és szederszörpot is.

vissza a főoldalra

Ha nem akarod megnézni a világ legjobb illatgyertyáit, akkor ne kattints a képre!