Kökénylekvár 1. recept

Recept elkészítése:

Kökénylekvár 1. recept

Hozzávalók:
1 kg kökénypép,
60 dkg cukor.

Elkészítés:

      Az érett, dércsípett gyümölcsöt jól megmosni, lecsepegtetni, kilogrammonként 2 dl vízzel feltenni főzni. Állandóan kevergetni kell. Amint a gyümölcs húsa a magról leválik, szitán áttörni. A gyümölcspépet lemérni. A gyümölcspép minden kilogrammjához 60 dkg cukor, erős tűzön folyamatosan kevergetve főzni. Ha kell hozzá, kevés víz, közepes sűrűségű lekvárt kell kapni. A lekvárt üvegekbe tölteni, légmentesen lezárni, 2-3 napra száraz dunszt. A kökénylekvár kissé fanyar, pikáns ízű, vadhúsok mellé kitűnő.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: