Feketeribizli bor 3. recept

Recept elkészítése:

Feketeribizli bor 3. recept

Elkészítés:

      3 kg feketeribiszkét lebogyózunk, hozzáadunk 20 dkg cukrot, és 1.5 l forró vízzel felfőzzük. A keveréket rövid ideig forraljuk. Kihűlés után 1 g élesztő tápsót és fajélesztőt adunk hozzá. A cefrét 1 napig zárt edényben hagyjuk erjedni, majd kipréseljük, és 2 részletben hozzáadunk 1.5 kg cukrot, 1.5 l vízben oldva. Kierjedés után a bort lefejtjük a seprőről, és érlelődni hagyjuk. Másodszori lefejtés után a bor megtisztul és palackozható. Minősége kb. 1 év múlva a legjobb. Kiváló C-vitamin-forrás, megfázás esetén valóságos gyógyszer.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: