Recept elkészítése:
Eperdzsem 8. recept
Hozzávalók:
1 kg eper,
1 citrom,
75 dkg cukor,
3 dl víz.
Elkészítés:
Az epret megmossuk és lecsepegtetjük. A vízből és cukorból szirupot főzünk, a habját leszedjük. Majd a kész szirupba beleszedjük az epret. Felforraljuk, közben hozzáadjuk a citrom levét. Az epret szűrőkanállal üvegekbe szedjük, majd a szirupot kocsonyásodásig főzzük. Az üvegeket feltöltjük a sziruppal, majd lefedjük, és hagyjuk kihűlni. Kihűlés után az üvegeket lekötjük, majd a víz forrásától számítva, 10 percig gőzöljük. A gőzölő edényben hagyjuk kihűlni.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges