Eperdzsem 4. recept

Recept elkészítése:

Eperdzsem 4. recept

Hozzávalók:
1 kg eper,
1 kg cukor.

Elkészítés:

      Ugyanannyi cukrot, darabosat, veszünk, mint amennyi súlyú a megtisztított szép eper. Minden kg cukorból 3-4 deci víz hozzáadásával a szokásos módon, jól felhabzott, tiszta és sűrű szörpöt főzünk, ha a szirup elkészült, beletesszük a gyümölcsöt, és addig főzzük, míg az anyag habzása megszűnik; a felszínen jelentkező habot természetesen óvatosan egy ezüstkanállal lehalásszuk. A főzés tartama körülbelül 20 percig tart, ha aztán a tűztől elvettük és a dzsem kissé lehűlt, hólyaggal szorosan lekötjük, és a szokott módon gőzben kipároljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: