Eperbefőtt recept

Recept elkészítése:

Eperbefőtt recept

Hozzávalók:
eper,
víz,
a víz literjéhez 50 dkg cukor.

Elkészítés:

      A nem túlérett epret megtisztítjuk, lecsöpögtetjük, és üvegekbe rakjuk. Feltöltjük vízzel, majd leöntjük róla a vizet és literenként 50 dkg cukrot adunk hozzá. A gyümölccsel megtöltött üvegeket közben forró vízbe állítjuk. Szirupot főzünk, majd a kész szirupot az üvegekbe töltjük. Pár percig pihentetjük, majd a szirupot visszaöntjük a forralóedénybe, újra felforraljuk, és a gyümölcsökre öntjük. Ezt még kétszer (összesen tehát négyszer) megismételjük. Közben az üvegeket lefedve tartjuk. Az utolsó forrázás előtt a szirupba tartósítószert keverünk. Az üvegeket lezárás után száraz dunsztba tesszük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: