Recept elkészítése:
Eper - füge lekvár recept
Hozzávalók:
42 dkg friss füge,
30 dkg eper,
1 grapefruit kifacsart leve,
2 citrom kifacsart leve,
65 dkg befőző cukor,
2 citrom csíkokra vágott héja (2 db 500ml-es üveghez).
Elkészítés:
A fügét meghámozzuk, és négybe vágjuk. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük és megtisztítjuk. A nagyobbakat nyolcba, a kisebbeket négybe vágjuk. A darabokra vágott gyümölcsöt a grapefruit-, és citromlével elkeverve fazékba tesszük, és fedő alatt, gyenge tűzön felforraljuk. 10 perccel később hozzáadjuk a cukrot a gyümölcshöz, és állandó keverés mellett 3 percig forraljuk. Végül belekeverjük a csíkokra vágott citromhéjat. A forró lekvárt azonnal üvegbe töltjük és lezárjuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges