Eper - ananász lekvár recept

Recept elkészítése:

Eper - ananász lekvár recept

Hozzávalók:
80 dkg eper (75 dkg tisztítva),
1 ananász (tisztítva 40 dkg),
1-2 db citrom,
60 ml kókuszlikőrös fehér rum,
50 dkg befőző cukor (3 db 450 ml-es üveghez).

Elkészítés:

      Az epret hideg vízzel leöblítjük és megtisztítjuk. Az ananászt meghámozzuk és félbevágjuk, a torzsáját eltávolítjuk. Az epret, és az ananászt éles késsel felaprítjuk. A gyümölcsmasszát cukorral és citromlével egy nagyobb edényben alaposan elkeverjük, felforraljuk, állandó keverés mellett erős lángon 3 percig főzzük. Végül belekeverjük a likőrt. Az edényt lehúzzuk a tűzről, a habot leszedjük a lekvár tetejéről. Az eper-ananász lekvárt forró vízzel kiöblített üvegekbe töltjük, és azonnal lezárjuk. Gyerekeknek rum helyett 60 ml narancslével ízesítjük a lekvárt.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: