Recept elkészítése:
Egres dzsem whiskyvel recept
Hozzávalók:
1 kg egres,
1 kg befőző cukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
1 dl whisky.
Elkészítés:
Az egrest mosás után pépesítjük. A cukrokkal együtt lábosba tesszük, felforraljuk és állandó kevergetés közben 4-5 percen át, főzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a whiskyt, és azonnal üvegekbe töltjük. Celofánnal lekötözzük, és száraz dunsztba tesszük. Megjegyzés: Az üvegeket 1 réteg celofánnal lekötjük, a celofánra tartósítószert hintünk, majd még egy réteg celofán kerül rá. Ezt a módszert már 2 éve alkalmazom, de soha semmi nem romlott meg!
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges