Recept elkészítése:
Bodzakocsonya 2. recept
Elkészítés:
2 liter frissen főzött bodzalé, 2 kg cukor, 2 kg birsalma, 1 db citrom reszelt héja és leve a következő módon elkészítve: a birsalmát megmossuk, cikkekre vágjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Közepes tűzön egy órán át, főzzük, majd paradicsompasszírozón vagy sűrű szitán áttörjük. Az így nyert birsalmaléhez hozzáadjuk a bodzalevet, cukorral dúsítjuk, és közepes tűzön addig főzzük, míg kocsonyaszerű anyagot nem kapunk. Amikor kész, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a citrom levét, és aszpikos formába öntve vagy széles szájú üvegbe merve hagyjuk kihűlni, s utána fogyasztjuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges