Bodza-chutney recept

Recept elkészítése:

Bodza-chutney recept

Hozzávalók:
Fél kg bodza,
fél kg magnélküli szőlő,
fél kg hagyma,
fél kg körte,
fél kg szilva,
40 dkg zellergumó,
1,25 dl 20 %-os ecet,
1,25 dl fehérbor,
70 dkg barnacukor,
darabka gyömbér,
2 szegfűszeg,
só,
Cayenne bors.

Elkészítés:

      A bodzát leszemezem, kevés vízzel negyed óráig főzöm és egy finom szitán áttöröm. A felezett szőlőszemekkel, hagyma-negyedekkel, körtecsíkokkal, magozott szilvával, zellercsíkokkal, ecettel, borral és cukorral nagy lángon felfőzöm. Beleteszem a gyömbért, a szegfűszeget és az összes többit, majd kis lángon, lefedés nélkül majdnem az összes folyadékot elgőzölögtetem róla. Néha megkeverem. Végül sóval és Cayenne borssal ízesítem, üvegekbe töltöm és lezárom. Sültekhez, felvágottakhoz, szárnyasokhoz köretként tálalom.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: