Birsalmasajt 16. recept

Recept elkészítése:

Birsalmasajt 16. recept

Hozzávalók:
5 kg birsalma,
3 kg cukor.

Elkészítés:

      Az érett almákat héjastól feldaraboljuk, és puhára főzzük. Levéből kiszedjük, lecsöpögtetjük, és áttörjük. A lét félretesszük. A zúzalékot lemérjük, minden kilójához 60 dkg cukrot veszünk, a léből hozzáöntve, cukortörésig főzzük. (A módszer: a főzőkanál nyelét a szirupba mártjuk, és hideg vízben lehűtjük. A cukor akkor jó, ha a kanál nyelén kikristályosodik és letörhető lesz.) Ekkor belekeverjük a pépet, és addig főzzük, míg a cukorcsomók szét nem főnek. A masszát kivizezett formákba töltjük, és kihűlés után kiborítjuk pergamenpapírra.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: