Birsalmabefőtt 3. recept

Recept elkészítése:

Birsalmabefőtt 3. recept

Elkészítés:

      Az almákat meghámozzuk, szeletekre (4-6) vágjuk, magházát és a hibás részeket kivágjuk, majd üvegekbe rakjuk. Az üvegeket vízzel feltöltjük, majd a vizet leöntjük és megmérjük a mennyiségét. Minden liter vízhez 30 dkg cukrot és egy citrom levét adjuk hozzá, majd főzzünk szirupot. (A citromlét citromsavval is helyettesíthetjük.). A forró szirupba egyenként belerakjuk az üvegek tartalmát (egyszerre csak egy üveg), pár percig (2-3) főzzük, majd visszarakjuk az előmelegített üvegekbe.(Kissé össze fog esni!)
A forró szirupot az üvegekbe öntjük, azokat a szokott módon lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: