Birsalmabefőtt 2. recept

Recept elkészítése:

Birsalmabefőtt 2. recept

Hozzávalók:
2 kg birsalma (birskörte),
80 dkg kristálycukor,
10 szem szegfűszeg,
2 citrom,
üvegenként késhegynyi nátrium-benzoikum.

Elkészítés:

      A birsalmát megmossuk. Tálba tesszük, majd annyi vizet öntünk rá, amennyi csak szűken lepi el. A vizet megmérjük. A szükséges mennyiségű tiszta vízbe belecsavarjuk a citromok levét. A birsalmát meghámozzuk, kicsumázzuk, és gerezdekre vágva azonnal beletesszük a citromos vízbe, hogy ne barnuljon meg. A szűrőkanállal leszűrt gyümölcsöt üvegekbe tesszük. A cukrot beleszórjuk a citromos vízbe, és csak annyira melegítjük fel, hogy a cukor feloldódjon. A szegfűszeget és a levet elosztjuk a gyümölcsön, mindegyikre rászórunk egy késhegynyi tartósítót, és az üveget légmentesen lezárjuk. Gőzölőfazékba tesszük. A víz forrásától számított 40 percig gőzöljük, majd fogókesztyűvel kivesszük a forró vízből, és 24 órára száraz gőzbe tesszük. Másnap végleges helyére állíthatjuk.
Megjegyzés: Nemcsak édességként, hanem húsok mellé köretként is fogyasztható finom befőtt.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: