Birsalma ecetesen recept

Recept elkészítése:

Birsalma ecetesen recept

Hozzávalók:
3 kg birsalma,
2 ek. só,
5-6 babérlevél,
1 kk. szegfűszeg,
10 dkg cukor,
2, 5 dl borecet,
késhegynyi tartósítószer.

Elkészítés:

      A birset megtisztítjuk, a magházát kivágjuk, cikkekre vágjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, belekeverjük a sót, egy éjszakán át, áztatjuk. Másnap lecsepegtetjük a birsdarabokat, és egy 5 literes üvegbe rakjuk. 2 liter vizet a fűszerekkel felforralunk, kissé lehűtve belekeverjük a borecetet, és a birsalmákra öntjük. Rátesszük a tartósítót, és lezárjuk az üveget. Hűvös helyen tároljuk. 3-4 hét alatt az ízek összeérnek. Vadhúsok, pecsenyék köreteként adjuk fel.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: