Baracklekvár recept

Recept elkészítése:

Baracklekvár recept

Hozzávalók:
750 g sárgabarack,
250 g piros ribizli,
1 rúd vanília,
1 kg cukor (esetleg zselésítő befőzőcukor),
2 ek. barackpálinka vagy baracklikőr,
2 tk. citromsav.

Elkészítés:

      A sárgabarackot egy pillanatra forró vízbe mártjuk, hideg vízzel leöblítjük, majd lehúzzuk a héját. A szemeket elfelezzük, kimagozzuk és felaprítjuk. A ribizlit megmossuk, egy villa segítségével lehúzzuk a szemeket a szárról. A gyümölcsöket tálba tesszük, hozzáadjuk a hosszában teljesen felhasított vaníliát, belekeverjük a cukrot, és 3-4 órán át, érleljük.
A gyümölcsmasszát 3 percig lassú tűzön rotyogtatjuk. Hozzáadjuk a citromsavat és a barackpálinkát vagy baracklikőrt. A lekvárból kiszedjük a vaníliát, és azon forrón üvegekbe töltjük. Ha hagyományos cukorral készítjük, akkor 1-1 órán át, főzzük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: