Babos zakuszka recept

Babos zakuszka recept

Hozzávalók:
35 db paradicsompaprika,
10 db nagy vöröshagyma,
2 kg fejtett bab,
1 l olaj,
só,
bors,
1 l paradicsomlé,
2-3 babérlevél,
üvegenként csipetnyi tartósítószer.

Elkészítés:

      A paprikákat megmossuk, kimagozzuk és ledaráljuk. A hagymát megtisztítjuk, ledaráljuk és lecsöpögtetjük. A babot megfőzzük, ledaráljuk, de hagyhatjuk egészben is. Egy nagyobb edényben, olajon ledinszteljük a hagymát, majd beleadjuk a paprikát, és addig dinszteljük, míg a lé elpárolog, a keverék besűrűsödik. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a babot, a paradicsomot, és a többi ízesítőt, Visszarakjuk a tűzre, és óvatosan kevergetve összefőzzük, majd kisebb üvegekbe merjük. A tetejére olajat öntünk, tartósítót szórunk rá, majd száraz dunsztba rakjuk.
Szendvicsekre kenve is fogyaszthatjuk, paprikába töltve hidegtálakhoz is használhatjuk.

vissza a főoldalra