Babgyuvecs 2. recept

Recept elkészítése:

Babgyuvecs 2. recept

Hozzávalók:
50 dkg fejtett bab,
4 nagy fej vöröshagyma,
50 dkg zöldpaprika,
2 liter friss paradicsomlé,
1 dl olaj,
2 ek. só,
üvegenként késhegynyi tartósítószer.

Elkészítés:

      A babot leöblítjük, majd annyi sós vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük és lecsepegtetjük. A paprikát forrásban lévő vízbe mártjuk, lehűtjük, a héját lehúzzuk, felkockázzuk. A hagymát karikákra vágjuk, és az olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, a paprikát, a babot, megsózzuk, és lassú tüzön 15 percig főzzük. Még forrón üvegekbe töltjük, rádobjuk a tartósítót, lekötjük, és száraz dunsztba tesszük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: