Aszalt körte 2. recept

Recept elkészítése:

Aszalt körte 2. recept

Elkészítés:

      A körtéket nagy fazékba kell tenni, és hideg vizet kell reá önteni. Ha jól felfőtt, ki kell borítani deszkára, és meg kell hámozni. A meghámozott körtét rakjuk szárító-deszkára sorba és tegyük gyengén befűtött sütő-kemencébe, a honnan miután egészen összehúzódik, kiszedjük, megfordítjuk másik felére, és ismételten rendbe rakva a deszkán megint betesszük, ugyancsak kevéssé fűtött kemencébe. Másnap megint szedjük ki és két kis tiszta deszka közé téve, kézzel kell reá nehezedni, hogy kissé meglapuljon. Ha mindet így lepréseltük, újra a deszkára tesszük, és erős napon többször meg forgatva kiszárítjuk, hogy szép világos barnaságát ne váltsa fel a körte igen rút fekete színnel. Mikor egészen megszáradt, célszerű a legszebbeket bemártani sűrű cukor szirupba, mert így igen szép lesz s az íze is sokkal finomabb. Nagy üveg kantába, vagy vászonzacskókba szellős helyre rakjuk el, hogy a levegő átjárja, mert zárt helyen időnap előtt megpenészedik.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: