Angol narancslikőr 2. recept
Hozzávalók:
3 narancs,
2 citrom,
1 narancs sárga héja,
45 dkg kristálycukor,
1 dl víz,
1 liter vodka.
Egyszerűen elkészíthető. Specialitás.
Elkészítés:
A vizet a cukorral folyamatosan kevergetve 12-15 percig kis lángon forraljuk. Levesszük a tűzről, és beleöntjük a vodkát. A narancsokat meghámozzuk, fehér bundájukat is levágjuk, majd vékony karikákra szeleteljük. Hozzátesszük a meghámozott, kimagozott és ugyancsak vékonyra szeletelt citromot, valamint a megmosott, egészen finomra aprított narancshéjat. A vodkás cukorszirupba belerakjuk a gyümölcsöket és a narancshéjat, majd lefedve (nem bedugaszolva) 10-12 napig érleljük. Naponta összerázzuk, illetve megkeverjük. Tüllön vagy gézen többször átszűrjük, üvegekbe töltve, lehetőleg légmentesen bedugaszoljuk, és legalább egy hónapig nem nyúlunk hozzá. Minél hosszabb ideig érik, annál aromásabb lesz. Megjegyzés: Igazi angol specialitás. Magas alkoholtartalmú likőr, amely mindenféle édesség kitűnő ízesítője, de magában is fogyasztható.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges