Ananászkompót 2. recept

Ananászkompót 2. recept

Hozzávalók:
1 kg ananász,
1 kg cukor,
1/2 rúd vanília.

Elkészítés:

      Az érett ananászt megtisztítjuk, vékonyra vádjuk, gyenge cukros vízben megabáljuk, hideg vízben lehűtjük. 1kg cukorból 5 dl vízzel szirupot készítünk, a vaníliát is beletesszük, ha felforrt, addig főzzük benne az ananászt, míg üveges nem lesz. A tűzről levéve 3 napig állni hagyjuk, de minden nap leszűrjük, levét felforraljuk, forrón visszaöntjük a gyümölcsre. Harmadik felforralásnál üvegekbe rakjuk, ráöntjük a forró szirupot, és száraz gőzben hagyjuk kihűlni. A sárgadinnyét és a gyenge főznivaló és sütnivaló tököt ugyanígy készítjük el.

vissza a főoldalra