Ananászbefőtt cukkíniből 1. recept

Ananászbefőtt cukkíniből 1. recept

Hozzávalók:
3 kg felkockázott tök (cukkíni),
40 dkg cukor,
4 dkg citromsav,
4,2 l. víz,
1 l. ananászszörp.

Elkészítés:

      A tököt körömnyi kockákra vágom, 2 l. vízben elkeverek 4 dkg citromsavat, és a tökre öntöm. 24 óra hosszat állni hagyom. Másnap 2 l. vízből és 25 dkg cukorból szirupot főzök, és a lecsöpögtetett tököt kb. 2 percig a szirupban főzöm. Ezután leszűröm. A lét kiöntöm (de szirupként savanyítva citromsavval és aromával, üdítőnek is felhasználható). 1 l. ananászszörpből, 2 dl. vízből és 15 dkg cukorból szirupot főzök, a tökre öntöm (már ne forraljuk!) és azonnal üvegekbe töltöm. Száraz dunsztba tesszük.

vissza a főoldalra