Recept elkészítése:
Almalekvár körtével recept
Hozzávalók:
75 dkg alma,
25 dkg körte,
50 dkg cukor,
kevés víz,
1 citrom leve,
tartósítószer.
Elkészítés:
Az érett, borízű almát és érett körtét mosás után meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, szeletekre vájjuk, és kevés vízzel puhára főzzük. Miután egy kissé lehűlt, összeturmixoljuk és ismét feltesszük főni. Amikor már jó sűrű, hozzáadjuk a cukrot, és tovább főzzük, amíg a megfelelő sűrűséget eléri. Állandóan keverjük, mert a cukor gyorsan leég. Finomabb lesz a lekvár, ha belecsavarjuk egy citrom levét, amikor a cukrot tesszük a gyümölcsmasszához. Melegen üvegekbe rakjuk, a tetejére kevés tartósítószert szórunk, lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges