Recept elkészítése:
Almakompót fűszeresen recept
Hozzávalók:
2 kg savanykás alma,
20 dkg cukor,
1 citrom lereszelt héja és a leve,
2 rúd vanília,
3 dkg darabolt gyömbér,
2 rúd fahéj,
1 teáskanál szegfűszeg.
Elkészítés:
Az almát a szokott módon megtisztítjuk, negyedekbe vágjuk, a magházat kiszedjük, majd üvegekbe rakjuk. 7-8 dl vízbe belerakjuk az összes fűszert, és a cukrot, és a cukor teljes feloldódásáig forraljuk, majd az almára töltjük a fűszerekkel együtt. Forralóedénybe rakjuk, és a gyöngyözés kezdetétől még fél óráig gőzöljük. Letakarjuk, és a gőzölő edényben hagyjuk kihűlni.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges