Almakocsonya recept

Recept elkészítése:

Almakocsonya recept

Elkészítés:

      Az éretlen, hullott almát is felhasználhatjuk hozzá, ebben ugyanis sok a kocsonyásító anyag, a pektin. Az almákat megmossuk, a hibás részeket kivágjuk és héjastól, magostól feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen csak ellepi. Gyenge tűzön az almákat teljesen puhára főzzük. A levét leszűrjük, és néhány óra hosszat ülepedni hagyjuk. (A visszamaradt gyümölcsöt áttörjük, és lekvárt főzünk belőle.)
A tiszta almalét átöntjük egy másik edénybe, minden l léhez 40 dkg cukrot teszünk, és habját leszedve, mézsűrűségűre főzzük. Kisebb üvegekbe töltjük, és ha kihűlt, lekötözzük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: