Almabefőtt 2. recept

Recept elkészítése:

Almabefőtt 2. recept

Elkészítés:

      A keményhúsú almákat megpucoljuk, majd, hogy meg ne barnuljon, citromsavas vízbe tesszük. Ezt követően cukros szirupot készítünk: az arány 5 l vízben ízlés szerint 40-50 dkg cukrot kell feloldani, majd ezt fel kell forralni. A forró szirupba belekarikázunk egy fél citromot (akár még szegfűszeggel és fahéj darabkákkal is ízesíthetjük). A forrásban lévő szirupba beletesszük a negyed vagy nyolcadokra vagdalt almákat, mikor újra gyöngyözni kezd (NE FORRALJUK, mert szétesnek az almák) üvegekbe szedjük a levével együtt. Késhegynyi nátrium-benzoátot tegyünk az üveg tetejére a tartósítás végett. Az üvegeket zárás után kihűlésig szárazdunsztban tartjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: